Nieuwbouw Polychromal in volle gang

Op de locatie Marterkoog 8 wordt het pand van Polychromal fors uitgebreid. Het is de bedoeling dat rond de zomer van 2018 alle activiteiten van Polychromal verenigd zijn in het pand aan de Marterkoog in Alkmaar.

 

Bouwactiviteiten

Eind augustus zijn de eerste palen geslagen en op dit moment wordt de fundering gestort. Bouwbedrijf Joh. van Duin BV heeft de taak op zich genomen om, binnen de bestaande bedrijfsactiviteiten, op een zo efficiënt mogelijke manier de bouw te realiseren. Belangrijk is dat u als klant van deze activiteit in directe zin niets zult merken.

 

Centraliseren van kennis en technieken  

De uitbreiding van het bestaande Polychromal hoofdgebouw is geïnitieerd om de activiteiten van Polychromal INTF dichter bij die van Polychomal Products te brengen. In onze nieuwbouw is veel aandacht besteed aan een efficiënte routing en logistiek wat zeer belangrijk is voor de producten van INTF, welke vaak meerdere bewerkingen ondergaan.

Met alle technieken onder één dak kunnen de klanten nog beter worden bediend en zal de kennisuitwisseling ook naar onze klanten verder worden vergroot. Over verdere vorderingen in de bouw zullen wij u via onze social media kanalen Facebook en Linkedin blijven informeren.

Aluminium informatiebord Polychromal bewezen graffiti bestendig

In 2015 heeft Polychromal een speciaal ontworpen aluminium informatiebord over de flora en fauna van de Oudorperhout aan de gemeente Oudorp/Alkmaar geschonken. Het informatiebord, voorzien van een robuust aluminium frame, is geprint in geanodiseerd aluminium. Dit betekent dat de opdruk niet aan het oppervlakte ligt, maar dat de kleuren opgesloten zitten in de poriën van het aluminium. Hierdoor is het product uiterst krasvast, weer- en graffitibestendig.

 

Twee keer bespoten met graffiti

In de twee jaar dat het informatiebord nu op de locatie in de polder van Oudorperhout staat is het al twee keer aan vandalisme onderhevig geweest. Beide keren is het bord beklad met graffiti. Doordat de afbeeldingen onder het oppervlak opgesloten zitten kan het oppervlak eenvoudig worden gereinigd zonder beschadiging van de fullcolour informatie. Na het verwijderen van de Graffiti ziet het bord er weer als nieuw uit. 

 

Meer informatie over informatieborden

Onder het menu-item Informatiepanelen en bewegwijzering vindt u meer informatie over aluminium informatieborden. Natuurlijk kunt u ook direct contact met ons opnemen.

 

 

 

Renovatie kunstwerk Peter Koelemeijer

Recent is het kunstwerk "Poort" van Peter Koelemeijer, bij verzorgingstehuis Westerhaven in Hoorn, door Polychromal gerenoveerd.

 

Het werk van kunstenaar Peter Koelemeijer staat er een kwart eeuw en de kleurvlakken met daarin een donker lijnenspel zijn flink verweerd geraakt. Bij de renovatie hebben de medewerkers van Polychromal de kleurvlakken overgetrokken om hiervan digitale bestanden te maken. Hiermee zijn de ontwerpen van Peter Koelemeijer geprint op nieuwe aluminium platen, die over de oude heen zijn geplaatst. In onderstaande PDF vindt u meer informatie over dit project.

 

Verslag renovatie