foto

Over Polychromal

Polychromal is een familiebedrijf dat vanaf de jaren zestig uitgroeide tot een internationale industriële producent. Grondlegger Herman F.A. Hensen, vader van de huidige directie Stephan en Eric Hensen, begon in 1965 vanuit huis met het vervaardigen van naamplaten en frontpanelen. Hij experimenteerde voortdurend met het fotografische procédé voor het drukken van kleurrijke tekst en beeld in geanodiseerd aluminium en legde daarmee de basis van het huidige innovatieve bedrijf. Een passie voor de kracht en de uitstraling van aluminium vormt nog altijd de drijvende kracht achter de activiteiten van Polychromal.


Een succesvolle pioniersfase in de jaren zestig leidde tot sterke groei met meerdere vestigingen in de jaren zeventig. In de jaren tachtig werden de verschillende bedrijfsactiviteiten samengevoegd in de huidige hoofdvestiging in Alkmaar. Het bedrijf bleef echter groeien, zodat in 2003 een divisiestructuur nodig werd. De grote verscheidenheid aan klanten in zeer uiteenlopende sectoren vroeg om verdere specialisatie. In 2008 vond er uitbreiding plaats met een aparte vestiging voor de INTF-divisie en werd het hart van de productie ingrijpend vernieuwd met een milieuvriendelijke anodiseerstraat. In dezelfde periode werd ook de digitale DS-Aluprinter en DSE-Aluprinter met bijbehorende inkten ontwikkeld om te beantwoorden aan de trend naar digitalisering.


Vanuit hun geloof in de verfijnde uitstraling en de eindeloze toepassingen van geanodiseerd aluminium, startten Stephan en Eric Hensen in 2011 met Art in Aluminium. Dit is een zelfstandige BV als onderdeel van Polychromal die zich toelegt op het produceren van stijlvolle signs (Sign) en kunstzinnige objecten (Art) in aluminium.


Door alle ontwikkelingen heen, staan kennis, kunde en betrokkenheid centraal. Polychromal heeft zich internationaal ontwikkeld, maar blijft altijd dicht bij de klant en de specifieke situatie staan.